Voorwoord ’07

Deze van 2007 bv, verloopt als volgt:

“Bijhoudboekje” met bedenkingen, gedachten, gevoelens, zorgen, gebeurtenissen  en zoveel meer…
Ik hoop dat ik door de draad op te nemen met neer te pennen, minder stress zal  ervaren, meer inzicht in mezelf zal krijgen en me uiteindelijk beter zal gaan  voelen.

Naar het schijnt (en ook bewezen als ik me niet vergis) is een dagboek  bijhouden, ook een therapeutische manier.
De bladen zijn een klankbord, met een eeuwig geduld, zonder onderbreken en zal  zij geheimen niet prijsgeven uit zichzelf.
Een nooit uitgesproken belofte die wordt gehouden.

Het hoeft niet perse altijd over persoonlijke zaken te gaan, maar kan even goed  gebruikt worden om een eigen mening te geven over allerhande zaken.
Het is een reis die je zal ondernemen, waarbij je nooit meer hetzelfde zal zijn,  dan toen je vertrok.
Meer ervaringen, gesprekken met anderen, gebeurtenissen, ontmoetingen… Het  draagt allemaal bij tot de persoon die je uiteindelijk zult worden.

Het lijkt een beetje op ‘The Never-ending Story’ waarin jij de sleutelfiguur  bent en wat je kwijt wilt, geregistreerd zal worden.
Een lach, een traan, je gloeiende beschaamdheid, de vurige boosheid en het  rillen van je angstige momenten. (Het hoort bij het leven!)

Veel succes en schrijf er lustig op los!

Indien je soms de moed niet hebt om dit boekje vast te nemen of om te beginnen  noteren: wat zit er achter al die gedachten? Door schrijven zul je opluchting  voelen, een bevrijding, zelfs al neem je maar 5 minuutjes de tijd.
Als het geschreven is, dan kan je het loslaten, dan hoeft het niet uren aan een  stuk in je hoofd rond te dolen.
Schrijf het op, vertel je zorgen, zijn er andere manieren om de zaken te  bekijken? En laat het daarna los… Vrijheid…’

Ik heb dit stukje af en toe wel eens moeten herlezen toen het mij niet zo goed  wilde lukken om iets te noteren. Maar als het er echt niet uitkwam schreef ik  gewoon: ‘Het komt er niet uit vandaag.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Content Protected Using Blog Protector By: PcDrome.